Freelancers vinden werkzekerheid belangrijker dan salaris

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Freelancers vinden werkzekerheid voor een langere termijn belangrijker dan een beter salaris. Vrijwel 63% laat geld liever links liggen voor baanzekerheid. Dat blijkt uit een onderzoek van het Engelse werving- en selectiebureau Giant Group. Bij het onderzoek werden 200 Engelse zzp'ers in financiën en accounting betrokken. Vorig jaar verkoos 60% nog werkzekerheid boven vergoeding.

Nieuwe opdrachten


Hoewel baanzekerheid steeds belangrijker wordt voor freelancers, stelt Matthew Brown, managing director bij Giant Group, dat de respondenten wel steeds sneller nieuwe opdrachten ontvangen. Meer dan 75% hoeft korter dan een maand op een nieuwe opdracht te wachten. Dit zal volgens Brown in de nabije toekomst een nog hoger percentage worden. Net als het percentage werknemers dat zekerheid waardevoller vindt.

Zekerheid boven geld


Brown over het onderzoek: "Slechts 37% van de ondervraagden blijkt een grotere waarde te hechten aan een hogere vergoeding dan aan contracten op langere termijn. Dit betekent een daling met 5% tegenover vorig jaar. Voor 13% van de ondervraagden was het inkomen de minst belangrijke factor. Het onderzoek toont aan dat veel werknemers erkennen dat langdurige contracten zekerheid bieden."