Vrouwen bescheiden over de eigen prestaties in teams met mannen

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Vrouwen zijn bescheiden over hun eigen prestaties binnen een team wanneer er mannen in dit team zitten. Dit is een van de redenen waarom er nog steeds een vrouwentekort is bij hoge functies binnen organisaties. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse universiteiten New York University en University of Massachusetts.

Negatief voor carrièreontwikkeling


Onderzoeker Michelle Haynes verklaart de resultaten van het onderzoek: "€œDe studie toont aan dat het geslacht nog altijd een impact heeft op de verwachtingen rond geleverde prestaties. Resultaten en prestaties blijken daarbij niet altijd voldoende te zijn om de effecten van stereotypes, vooral wanneer de individuele bijdrage onduidelijk is, weg te werken. De onderschatting van de eigen prestaties kan een belangrijke rem op de carrièreontwikkeling van de vrouw vormen. Het onderzoek geeft duidelijk aan dat de verwachtingen die de vrouwen voor zichzelf en hun collega's koesteren, een impact hebben op de manier waarop feedback wordt verwerkt."

Reden onduidelijk


Wanneer het team positieve feedback krijgt, zijn de aanwezige vrouwen in het team sneller geneigd een grotere bijdrage aan de aanwezige mannen toe te kennen. Wanneer een vrouw individueel beoordeeld wordt op haar individuele teamprestaties is zij minder snel geneigd bescheiden te zijn. Opvallend is dat bij teams die alleen uit vrouwen bestaan, de bescheidenheid vaak volledig wegvalt. De reden waarom vrouwen onder mannen vaker bescheiden zijn is vooralsnog onduidelijk.