Veel werknemers houden niet van hun baan

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
70% van de werknemers heeft niets met zijn baan en voelt zich niet betrokken genoeg bij zijn werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup onder 150.000 werknemers. Bepaalde voordelen en gunstmaatregelen vanuit organisaties hebben niet of nauwelijks invloed op de negatieve visies.

Flexibel maakt tevreden


Uit het onderzoek blijkt verder dat 44% van de werknemers met een flexibel arbeidscontract hun baan leuker vinden, dan collega's die allerlei voordelen krijgen bij hun vaste contract. Opvallend is dat werknemers met een flexibele arbeidslocatie zich meer betrokken voelen bij hun werkgever dan de werknemers met een vaste werkplek.

Inspiratie is weg


Van de respondenten heeft 20% zich volledig gedistantieerd van hun werkgever door over hun werkgever te klagen en tijdens werktijd en lunchpauzes naar andere banen te zoeken. Daarnaast zegt de helft van de werknemers die ontevreden zijn dat ze wel naar hun werk komen, maar geen inspiratie meer krijgen van hun leidinggevenden .

Slecht management oorzaak


Jim Clifton, chief executive van Gallup: "Een slecht management blijkt één van de belangrijkste oorzaken van het gebrek aan engagement. Vele respondenten klagen over slechte managers die talent negeren en geen enkele interesse in groei lijken te tonen. Deze ontevredenheid, verveling en boosheid reikt echter verder dan de muren van de onderneming."