Talentprogramma zorgt voor loyalere starters

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Jonge starters blijven langer bij een organisatie in dienst wanneer zij middels een talentenprogramma zijn binnengekomen. 85% van de mensen die een talentenprogramma heeft voltooid is na vier jaar nog steeds werkzaam bij dezelfde organisatie. Dat blijkt uit een onderzoek van talentenprogrammabureau Procam onder 418 starters.

Talent onmisbaar


Starters zijn sneller geneigd om langer bij hun werkgever te blijven indien er een optimale match is tussen hen en de organisatie, er sprake is van een toekomstpotentieel en er goede begeleiding aanwezig is. George van Buysrogge, directeur van Procam, zegt: "€œJonge talenten zijn onmisbaar voor organisaties. Ze zijn ondernemend, innovatief en zorgen voor een evenwichtige leeftijdsopbouw. Toch lopen veel organisaties tegen problemen aan bij het binden en boeien van deze groep. Om succesvol te verjongen en optimaal rendement te halen uit jong talent is het van belang om te kijken hoe, en op welke termijn werkgever en talent waarde voor elkaar kunnen toevoegen."

Jobhoppen


Het is vandaag de dag niet meer gebruikelijk dat starters hun hele arbeidsleven bij dezelfde werkgever blijven steken. Volgens een onderzoek van Microsoft, MasterCard en IBM verlaat 46% van de nieuwe medewerkers binnen achttien maanden de organisatie. Een talentenprogramma zorgt ervoor dat 85% het minimaal 48 maanden volhoudt. Van Buysrogge: “Ik ben ervan overtuigd dat als toekomstperspectief binnen de organisatie wordt geboden de interesse in andere werkomgevingen vanzelf afneemt."