Helft MKB-bedrijven zet social media in voor werving personeel

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Vrijwel de helft (47%) van de Midden- en Kleinbedrijven zet social media in voor het werven van personeel. 87% van de MKB'€™ers gebruikt hier LinkedIn voor. Twitter wordt door 50% gebruikt en vervolgens komt Facebook met 42%. Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor 2012/2013 die samengesteld is door uitzendbureau Unique en kennisorganisatie TNO. Aan het onderzoek deden 2.330 MKB-ondernemers mee.

Gebruik neemt toe


Raymond Puts, algemeen directeur van Unique, ziet dat het gebruik van social media voor werving toeneemt: "Met de komst van social media verandert de wereld van de personeelswerving razendsnel. Bijna alle doelgroepen zijn wel vertegenwoordigd op een social media netwerk. Al met al dus een middel bij uitstek voor het aantrekken van de juiste kandidaat, mits op de juiste manier ingezet. Momenteel staan social media van de tien wervingsmiddelen die MKB’ers en HR-managers inzetten qua populariteit al op de vijfde plaats. Ik verwacht dat dit nog maar het begin is van de adoptie van social media als wervingsmiddel en dat het in de toekomst nog flink aan populariteit zal toenemen."

Grootbedrijven


Unique bracht eerder al de resultaten van de HR Monitor Grootbedrijf 2012/2013 naar buiten en hierbij bleek dat 60% van de grootbedrijven social media inzet voor werving. Ook hier is LinkedIn de grootste met 94%, gevolgd door Twitter (63%) en Facebook (47%).