Social media bij veel bedrijven nog niet geaccepteerd

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Social media zijn bij meer werkgevers dan verwacht niet goed geïntegreerd of verboden. Vrijwel een kwart van de werkgevers verleent geen toegang tot verschillende social media-kanalen. Dat blijkt uit een onderzoek van social media management systeem Hootsuite onder vijf miljoen Twitter-gebruikers.

Onbegrip bij werknemers


Veel respondenten kunnen het niet begrijpen dat het gebruik van social media bij veel bedrijven nog aan banden wordt gelegd. Ze zijn bij deze bedrijven vaak verboden, vanwege onwetendheid over de mogelijkheden ervan en vanwege de visie dat ze afleidend zijn. In enkele gevallen wordt volgens de onderzoekers bijvoorbeeld wel Twitter geaccepteerd, maar Facebook dan weer niet of andersom.

Aantal gebruikers neemt wel toe


Volgens Hootsuite zijn het vooral Marketing en Communicatie-afdelingen die veel gebruik maken van social media in dienst van het bedrijf. Toch groeit het aantal bedrijven dat gebruik maakt van of toegang verleent tot social media. Opvallend is dat zelfs juristen en politiediensten en werknemers uit verschillende branches of sectoren toegang hebben tot of zelfs aangemoedigd worden om social media te gebruiken.