Vacatures.nl

7x banen voor wintersportliefhebbers

Veel sneeuwliefhebbers kijken er reikhalzend naar uit: het moment dat ze de lange latten of het board weer onder kunnen binden. Langzaamaan gaan op veel plekken in de Alpen de pistes weer. Kun jij geen genoeg van krijgen van alles wat met wintersport te maken heeft? Dan zijn deze banen in de sneeuw misschien wel wat voor je.

1. Liftbediende

Onmisbaar in een wintersportgebied zijn natuurlijk de skiliften en gondels. Hoe tof zou het zijn om die een seizoen lang te bedienen. Als skilift- of gondelmedewerker kun jij het doen. Je krijgt er meestal een interne opleiding bij. Of help mensen veilig opstappen bij de sleeplift. Maar eh.. niet stiekem lachen als er weer eens iemand het ritje naar boven niet helemaal haalt.

2. Chaletstafmedewerker

Houd je ervan om mensen een onvergetelijke ervaring te bieden en in de watten te leggen? Dan kun je aan de slag als chaletstafmedewerker. Wat je gaat doen: gasten ontvangen, hen informeren over het gebied, ontbijt en diner bereiden, chalets schoonhouden en de inkoop en administratie doen. Lekker afwisselend dus.

3. Skileraar

Natuurlijk mag deze - hoewel voor de hand liggend - ook niet ontbreken in het rijtje. Niets lekkerder dan de hele dag met je poten in de sneeuw staan. Ben je een vrouw, dan heb je een streepje voor, want er is namelijk een tekort aan skileraressen in Oostenrijk. O ja, je hebt er wel vaak een diploma voor nodig, maar dat kun je soms ook ter plekke behalen.

4. Barman/vrouw in de après-skibar

So ein schöner tag, Hey wir wollen die eisbären sehen, Johnny Däpp… Dit allemaal klinkt jou als muziek in de oren. Sterker nog; je kent deze krakers stuk voor stuk uit je hoofd. En van een feestje (en biertje) houd je zelf ook wel. Dan móet je natuurlijk een keer achter de bar hebben gestaan in een après-skitent.

5. Pistenbullybestuurder

Wil je naast berg af, ook een keer berg op? En heb je altijd al gedroomd van nachtelijke ritjes over besneeuwde bergtoppen? Met deze machine maak je de pistes weer mooi glad voor de volgende dag. Je moet alleen geen last hebben van nachtblindheid, want het meeste van je werk doe je in het donker. Scheuren maar!

6. Testcentrummedewerker

Voor gadgetfreaks is dit een heuse dreamjob. Bij deze baan mag je namelijk ritjes maken met het allernieuwste ski- en snowboardmateriaal en mensen hierover informatie geven. Ook geef je clinics op het materiaal. Enige voorwaarde: je moet wel enige ervaring hebben als skileraar.

7. Mascotte

Je kent ze vast wel: die verklede olifanten, tijgers of apen die je - meestal - in de buurt van kinderweitjes vindt. Altijd al eens in de huid willen kruipen van zo’n mascotte? Solliciteer voor deze functie en doe je naam als wintersportdier eer aan. Geeft niet als je een keer chagrijnig bent; kun je mooi verbergen onder dat pak.

Solliciteren?

Zie jij zo’n baan in de sneeuw wel zitten? Kijk op werkeninoostenrijk.nl eens of er wat voor je bij zit. Daar vind je ook meer informatie over de eisen en voorwaarden. Zo moet je in sommige gevallen wel een woordje Duits kunnen spreken. Was sagen sie?