Deze banen zijn gevaarlijk voor je relatie

11-04-2017 Redactie vacatures.nl
Wie in het huwelijksbootje stapt met een verpleegster heeft minder kans op de eeuwige liefde dan wie een ring om de vinger schuift van een schoonmaakster of huishoudelijke hulp. Naast issues over geldzaken, een slechte communicatie, ruzies over opvoeding of ontrouw blijkt namelijk ook de beroepskeuze een belangrijke factor voor een gelukkige relatie.De Amerikaanse Radford Universiteit deed onderzoek naar de invloed van de beroepskeuze op een relatie onder ruim 500 beroepen. Daaruit bleek dat bepaalde beroepen aanzienlijk meer gevaar vormen voor een huwelijk dan andere. Dansers en choreografen zijn het minst zeker van een gelukkige relatie: ruim twee op de vijf heeft al een huwelijk achter de rug. Dat komt met name omdat dansers en choreografen niet op vaste tijden of momenten werken en vaak veel moeten reizen. Ook verdienen ze relatief weinig, terwijl de werkdruk hoog is.

##Geen stabiele relatie voor barmannen
Ook een baan in het uitgaansleven is niet goed voor een stabiele relatie. Het scheidingspercentage onder barmannen- en vrouwen is 39,43 procent. Lange nachtdiensten, omgeven zijn door het uitgaansleven en alcohol blijken hierbij de ingrediënten voor een echtscheiding.

Masseuses komen op de derde plek (38,22 procent). Volgens de onderzoekers is bij dit beroep de hoge mate van fysiek contact de boosdoener. Masseuses werken vaak een-op-een met hun klanten, waardoor de kans op een misstap groter is dan bij andere beroepen.

##Landbouwingenieurs zitten goed
Wie de kans op een stukgelopen huwelijk wil beperken, kan beter kiezen voor een beroep met fysieke arbeid. Huishoudelijke hulpen en schoonmaakpersoneel verbreken hun relatie slechts in 26,38 procent van de gevallen. De kleinste kans op een echtscheiding lopen landbouwingenieurs: zij hebben een scheidingsrisico van slechts 1,78 procent.