Meer seks is dé oplossing voor slechte werkprestaties

10-03-2017 Redactie vacatures.nl
Blijven je werkprestaties steeds vaker achter of zit je even niet lekker in je vel op de werkvloer, dan hebben onderzoekers van de Oregon State University en de University of Washington een simpele oplossing voor je: heb meer seks. Werknemers die vaker tussen de lakens duiken, blijken een stuk beter te presteren op het werk. Bovendien zijn ze een stuk gelukkiger dan werknemers die minder seks hebben.



Actie tussen de lakens zorgt voor plezier

De Amerikaanse universiteiten volgden veertien dagen lang het seks- en werkleven van 159 getrouwde koppels. Werknemers die ’s avonds de liefde hadden bedreven, presteerden de volgende dag een stuk beter dan werknemers die zonder seks naar bed gingen. Actie tussen de lakens zorgde daarnaast voor meer enthousiasme over de werkzaamheden de volgende dag en meer plezier in het werk. Ook op het zelfvertrouwen heeft seks een positieve invloed.

Geluks- en liefdeshormonen

Volgens de onderzoekers is de uitkomst van het onderzoek gemakkelijk te verklaren. Bij een goede vrijpartij komen er in het lichaam verschillende stofjes vrij in de hersenen, waaronder dopamine en oxytocine. De eerste staat ook wel bekend als het gelukshormoon: blijdschap, genot en welzijn hangen er direct mee samen. De tweede wordt ook weleens het liefdeshormoon genoemd en zorgt voor een gelukkig gevoel en plezier. Nadat deze stofjes zijn aangemaakt, houden de effecten tot wel 24 uur aan.

Zweedse sekspauze

Volgens Per-Erik Muskos, een gemeenteraadslid uit Zweden, moeten bedrijven gebruikmaken van de gunstige effecten van seks op hun werkprestaties. Daarom deed hij vorige maand een voorstel om alle werknemers een uur per dag betaalde sekspauze te geven. Stelletjes zouden door alle sociale en zakelijke verplichtingen tegenwoordig niet genoeg tijd meer met elkaar kunnen doorbrengen, met alle gevolgen van dien. Eén uur per dag speciaal inrichten voor seks lost Muskos dan ook een hoop problemen op, ook op de werkvloer.