Deze vrouw is al 80 jaar secretaresse op dezelfde school

17-10-2016 Redactie vacatures.nl
Ze begon in 1936 als secretaresse op Culver Academies en als het aan haar ligt, gaat ze nog jaren door. De 99-jarige Elisabeth Davis vindt het nog altijd heerlijk om onder de (jonge) mensen te zijn, vertelt ze aan ABC News. En gezien de lengte van haar dienstverband lijkt ook haar werkgever tevreden.80 jaar in dienst


Het is 1936, het jaar waarin prinses Juliana zich verlooft met prins Bernhard en waarin Adolf Hitler de Olympische Spelen van Berlijn opent. Elisabeth Davis heeft net haar middelbare school had afgerond en is van plan te gaan studeren. Helaas blijkt daar geen geld voor en moet ze aan het werk.

Van een kennis verneemt Davis dat Culver Academies een administratieve kracht zoekt. Ze solliciteert, wordt aangenomen en begint aan een loopbaan die inmiddels tachtig jaar duurt. Na al die jaren is ze nog steeds erg gelukkig met haar baan: “Ik ben blij, want sinds mijn man is overleden ben ik thuis helemaal alleen. Hier ben ik overdag onder de mensen. En ze zeggen dat ik mijn werk goed doe.”

Tevreden met de typemachine


Haar werkzaamheden, voornamelijk het bijhouden van leerlinggegevens, verricht Davis nog altijd op de typemachine en met pen en papier. Aan een computer waagt ze zich niet: “Inmiddels zijn er zoveel wijzigingen doorgevoerd, maar ik kan nog altijd doen wat ik moet doen op mijn schrijfmachine.”

Iedere ochtend rijdt Davis met een collega mee die een paar kilometer verderop woont. Diezelfde collega brengt haar ’s avonds weer thuis. Plannen om eens met pensioen te gaan, heeft Davis niet: “De school is altijd goed voor me geweest en ik doe mijn uiterste best. Ik voel me gezegend met iedere dag dat ik mag doen wat ik doe.”