Veel 65-plussers hebben voor hun plezier een bijbaan

15-06-2016 Redactie vacatures.nl
Ongeveer één op de zeven gepensioneerden heeft een bijbaan , zo concludeert De Financiële Telegraaf op basis van een peiling. Een groot deel doet het zelfs puur voor het plezier. Niet voor alle gepensioneerden is deze luxe weggelegd: er zijn ook 65-plussers die een stuk lastiger aan het werk komen.



Fit blijven


Veel gepensioneerden hebben geen zin om stil te blijven zitten, zoals de 83-jarige postbezorger Hennie Huissen. Aanvankelijk zat hij na zijn pensionering thuis, maar dat beviel hem slecht. “Van al dat zitten werd ik ziek. Ik doe dit ook om fit te blijven,” vertelt de oudste postbode van Nederland in de Financiële Telegraaf. Dankzij zijn bijbaan in de post kan Huissen zijn auto blijven betalen.

Biergids


De heer Sinnige, voormalig HR-manager , heeft een bijbaan die velen tot de verbeelding zal spreken: hij leidt mensen rond in een brouwerij van trappistenbier. Sinnige vindt zijn werk ‘zeer afwisselend’ en geniet van het contact met veel verschillende mensen. “Het is leuk om in deze sfeervolle omgeving een rondleiding te verzorgen, om zo het een en ander te vertellen over het brouwproces. Ook leggen we uit hoe de monniken wonen en werken en bidden in de prachtige abdij te Berkel-Enschot.”

Gebrek aan werk


Niet voor iedereen is het gepensioneerde bestaan alleen maar een kwestie van lekker bijklussen: sommige 65-plussers hebben veel moeite om baan te vinden. Zo noteert De Financiële Telegraaf uit mond van een gedesillusioneerde gepensioneerde: “Neveninkomsten uit werk is bijna onmogelijk, geen supermarkt die mij wil aannemen. Ook in een verzorgingsflat is er geen betaald werk, zelfs niet voor schoonmaken of technisch onderhoud.”