Drukke kantooromgeving? Sluit je even helemaal af met deze ‘white noise’

20-05-2016 Redactie vacatures.nl
Gezellig hoor, zo’n kantoortuin. Maar niet altijd even handig wanneer je geconcentreerd wilt werken. Ben je helemaal klaar met luidkeels uitgewisselde adviezen, roddels en voetbaluitslagen? Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren op het ontspannen ritme van een van deze ‘white noise’-websites.Ontspannen bui


SimplyRain, de naam zegt genoeg. ‘Zachtjes tikt de regen op het zolderraam’ – of juist keihard, dat kun je zelf instellen. Liefhebbers kunnen ook de donder aanzetten en zelfs de windkracht bepalen. Zo waan je je al snel in een hutje in de jungle, terwijl een tropische bui over je heen trekt.

Op de massagetafel


Op NowRelax.me kwetteren vogeltjes en klinkt het geluid van een beekje in de bergen. Met een muisklik tover je een nieuwe afbeelding tevoorschijn: van rotspartijen, dampende zwembaden of verlaten strandjes. Het klinkt alsof je bij De Tuinen een cd’tje uit het rek hebt gepakt, maar eerlijk is eerlijk: je ontspant er wel van. Ook handig voor wie ambities heeft om als masseur aan de slag te gaan.Relaxed rumoerig


Niks watervallen en regendruppels, dachten ze bij Coffivity. Een koffiehuis, dat brengt je tot rust. Gesprekken op matig volume, schuivende stoelen en af en toe wat klingelend servies. De verschillende tracks (drie gratis opties, drie betaalde upgrades) hebben namen als Morning Murmur, Lunchtime Lounge en Brazil Bistro.

A la carte


Noisli is een fraai vormgegeven soundboard waarbij je naar believen geluiden kunt combineren. Zo creëer je bijvoorbeeld een gezellig koffiehuis in een boemelend treintje of een kampvuur in een regenachtig bos vol vogels. Je beeldscherm kleurt intussen subtiel mee met de website. Ook zijn er voorgeprogrammeerde thematracks gericht op productiviteit en ontspanning. Voor de echte durfals is er de ‘random’-knop.

Keep Calm


Ook op Calm is er keuze genoeg: klik een landschap aan en zweef mee op de bijpassende muziek - boven de wolken, onderwater of tussen ritselend gebladerte. Aan piano’s, panfluiten en trommels geen gebrek, smaakvol afgewisseld door beekjes, regenbuien en knisperende vuurtjes.De keuze is reuze


Op MyNoise.net vind je tientallen soundtracks, van rustige belletjes tot zachtjes snurkende katten en van vliegveldterminals tot gitaarlicks. Het bijzondere van MyNoise is dat je bij alle ‘noises’ een equalizer krijgt waarmee je het geluid tot in detail kunt afstemmen op je eigen voorkeuren.

Code chill


Niet alleen programmeurs kunnen profijt hebben van CODING.FM: het geluid van toetsenborden (of The Sound of Coding, zoals ze het zelf noemen) werkt voor iedereen rustgevend. Gaat het je niet snel genoeg, verruil dan ‘Monday Morning Coding’ voor ‘Hacathon Coding’ of, als je echt los wilt gaan, ‘Angry Dev Coding’. Al zal niet iedereen zen worden van die laatste.