Steeds meer bedrijven vinden nieuwe werknemer op social media

10-05-2016 Redactie vacatures.nl
Bijna een vijfde van de Nederlandse bedrijven gebruikt sociale netwerken bij het zoeken naar geschikte personeelskandidaten. Dat meldt het UWV op basis van een enquête onder 4700 bedrijven.



Facebook

Waar in 2013 nog minder dan 10% van de ondernemingen gebruik maakte van sociale netwerken voor het vinden van nieuwe medewerkers, is dit aandeel inmiddels opgelopen tot bijna een op de vijf bedrijven. Daarbij wordt niet alleen LinkedIn, maar ook Facebook ingezet bij de zoektocht naar nieuw personeel.

Er wordt met name veel naar hogeropgeleide werknemers gezocht op social media. Weinig verrassend zijn het vaak communicatiebedrijven die deze methode gebruiken, maar ook horecaondernemingen zien sociale netwerken als een goede bron van potentiële arbeidskrachten.

Traditioneel solliciteren

Het verkrijgen van een nieuwe baan via social media ligt minder voor de hand voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, zoals ouderen. Zij moeten het vooral van open sollicitaties en hun ‘reguliere’ netwerk van kennissen hebben. De traditionele advertentie in de krant neemt ook af aan populariteit: slechts voor 9% van de vacatures wordt nog een dergelijke personeelsadvertentie geplaatst.

Zorg dus dat niet alleen je LinkedIn-, maar ook je Facebookprofiel er goed bij staat en voorkom deze 7 veelgemaakte fouten op LinkedIn .