Rekenhulp moet afstand tot arbeidsmarkt verkleinen

17-02-2016 Redactie vacatures.nl
Voor werkgevers die overwegen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, is er nu een rekenhulp. Hiermee kunnen werkgevers gemakkelijk bepalen of ze voor premiekortingen in aanmerking komen.



Snel duidelijkheid

“Deze tool helpt werkgevers om in een paar minuten antwoord te vinden op veel van hun vragen,” aldus staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), die de rekenhulp lanceert. Ze wil bedrijven meer inzicht geven in de tegemoetkomingen waarop zij recht hebben, zoals premiekortingen. Deze maken het financieel aantrekkelijker om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen: de jaarlijkse korting kan oplopen tot zevenduizend euro.

Doelgroep banenafspraak

De nieuwe tool moet de baankansen van de zogeheten ‘doelgroep banenafspraak’ verbeteren. Het gaat dan onder meer om ouderen, jongeren met een Wajong-uitkering en schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs. Wanneer het voor werkgevers duidelijker is dat zij recht hebben op kortingen, kan dit de baankansen van deze doelgroep ten goede komen.