Deze 13-jarige verdient goud geld met vlinderdassen

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
De 13-jarige Moziah ‘Mo’ Bridges uit Memphis draagt al jaren het liefst een pak en een mooie vlinderdas. Op zijn negende start hij zijn eigen bedrijf: Mo’s Bows. Nu, vier jaar later, heeft hij al voor meer dan twee ton aan vlinderdassen omgezet. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes tekent het bijzondere verhaal op van deze jonge ondernemer.

Familiebedrijf


“Ik hield altijd al van mooie vlinderdassen, maar vaak kon ik geen geschikt exemplaar vinden,” vertelt Mo. En dus vraagt hij zijn oma om hulp. “Van haar leerde ik naaien. Vanaf dat moment wilde ik mijn eigen dassen gaan produceren.” En zo gezegd, zo gedaan. Mo verkoopt zijn vlinderdassen online en via een steeds groter aantal luxe kledingzaken in de Verenigde Staten. Alle materialen kiest hij zelf uit, al heeft hij inmiddels zeven vaste medewerkers in dienst, onder wie zijn oma en zijn moeder. Die laatste kent haar plaats: “Mo is de CEO van Mo’s Bows, ik ben de CEO van Mo.”

Mentor


Behalve aan zijn moeder en oma heeft Mo ook veel te danken aan de bekende ondernemer Daymond John, die als zijn mentor optreedt. De twee kennen elkaar via het tv-programma Shark Tank, waarin ondernemers de strijd aangaan om investeerders voor hun businessplan te vinden. Mo wint het programma niet, maar heeft er met zijn persoonlijke mentor toch iets waardevols aan overgehouden.

Toekomst


Hoewel het Mo op zijn dertiende al aardig voor de wind gaat, heeft hij nog genoeg dromen voor de toekomst. De komende jaren wil hij zijn aanbod flink uitbreiden: “Allereerst naar stropdassen, pochets en andere accessoires voor mannen. Uiteindelijk zou ik een volledige kledinglijn willen opzetten, vooral voor jongeren die er net zo stijlvol willen uitzien als ik.” De jonge ondernemer kijkt in elk geval met vertrouwen vooruit: “Ralph Lauren begon met het verkopen van dassen toen hij tien was, dus misschien kan ik wel net zo succesvol en beroemd worden als hij.”