Dit zijn de best betalende tech-functies van nu

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
In een tijd waarin de developers niet zijn aan te slepen en jonge programmeertalenten worden gescout als Messi’s, is de vraag voor ICT'ers niet: kom ik aan de bak, maar eerder: waar zou ik willen werken? Een van de factoren die daarin een rol spelen, is natuurlijk het salaris. De Amerikaanse carrièresite Dice zette in het jaarlijkse Salary Survey de best betalende tech-functies op een rij. Database administrators, app developers en systems architects opgelet!

Projectmanagers en systems architects


De vijf best betalende ICT-functies, in elk geval in de Verenigde Staten, zijn de volgende.

Voor mannen:

1. System architects
2. Data architects
3. Projectmanagers
4. Database administrators
5. Software engineers

Voor vrouwen:

1. Projectmanagers
2. Software engineers
3. App developers
4. Business analisten
5. Programmeurs / analisten

Salarissen stijgen, tevredenheid daalt


Een opvallende ontwikkeling die uit het onderzoek naar voren komt, is dat de salarissen stijgen, terwijl de tevredenheid over het salaris afneemt. Was het gemiddelde jaarsalaris in 2010 nog een kleine 80.000 dollar (zo’n 74.000 euro), in 2014 verdiende men gemiddeld 89.500 dollar (oftewel 83.000 euro). De tevredenheid over de inkomsten nam de afgelopen jaren echter af: in 2012 was nog 57% tevreden, een jaar later 54% en vorig jaar nog maar 52%. Het lijkt erop dat ICT-specialisten in tijden van grote vraag hun eisen naar boven bijstellen.

Gewilde vaardigheden


Behalve de best betalende functies, noemt Dice ook de meest gewilde skills op tech-gebied. Naarmate de bekendheid met begrippen als ‘de cloud’ en ‘big data’ onder bedrijven toeneemt, stijgt ook de vraag naar professionals op deze gebieden. De top tien van meest gewilde tech-skills is hieronder te vinden. Als je overweg kunt met een of meer van onderstaande toepassingen, zit je goed. Waarschuwing voor niet-nerds: wees voorbereid op een 0%-bekendheidsscore.

1. PaaS
2. Cassandra
3. MapReduce
4. Cloudera
5. Hbase
6. Pig
7. ABAP
8. Chef
9. Flume
10. Hadoop