Deze Engelsman verknalt zijn sollicitatiegesprek al voordat het begonnen is

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
’s Ochtends vroeg in een volle metro op weg naar je sollicitatiegesprek ? Logisch dat je dan een tikkeltje gespannen bent. En wanneer er dan iemand in de weg gaat staan wanneer je uitstapt, tsja, dan kan het gebeuren dat je je even laat gaan. Het overkwam een sollicitant bij het Londense bedrijf Forward Partners. Helaas bleek de man die hij uitschold ook degene die even later tegenover hem zat bij het gesprek.

Opzij


HR-manager Matt Buckland pakte, zoals altijd op maandagmorgen, al vroeg de metro. Toen hij wilde uitstappen bij zijn halte – midden in de Londense City, het zakelijk centrum van de stad – deed hij eerst een stap opzij om een andere passagier voor te laten. De man achter hem was hier niet zo van gediend en duwde zich er al scheldend langs. Bucklands uitleg dat hij alleen even iemand wilde voorlaten alvorens zelf uit te stappen, was aan de agressieve medereiziger niet besteed. Vloekend verliet deze de volle metro.

Ongeschikt


Toen een paar uur later de sollicitant binnenstapte met wie Buckland een gesprek zou hebben, herkende hij de man van de metro direct. Zelf had de kandidaat aanvankelijk niets in de gaten. “Totdat ik begon met enkele vragen over het reizen in de metro,” legt Buckland uit. “Toen begon hij ongemakkelijk te lachen.” Toch heeft het voorval verder geen invloed gehad op de uitkomst van het gesprek: “Zoiets kan gebeuren, we hebben er samen nog smakelijk om gelachen.” Dat de sollicitant de baan uiteindelijk niet kreeg, stond los van het voorval. Hij was gewoon niet geschikt voor de functie.