Data-analyse van groot belang voor meerderheid bedrijven

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Data-analyse is een aandrijver van groei en innovatie voor grote, middelgrote en kleine bedrijven in heel Europa. Dat is de conclusie van een onderzoek van Business Software Alliance (BSA), een samenwerkingsverband in de strijd tegen illegale software. Bedrijven willen de datatools onder meer gebruiken om beter in te spelen op de behoeften van klanten en om nieuwe markten te betreden.

Opbrengsten van data-analyse


In het onderzoek werden ruim 1500 senior managers en beleidsbepalers in Europa en de Verenigde Staten ondervraagd. Bijna twee derde van de respondenten noemt data-analyse belangrijk voor de organisatie. Bij grote organisaties ligt dit percentage zelfs op 82%. Vooral in Europa is men zich goed bewust van de opbrengsten die datatools kunnen opleveren: bijna een kwart (24%) van de Europese senior managers schat dat 10% of meer van de bedrijfsgroei direct gerelateerd is aan data-analyse.

Complete organisatie profiteert


“Het zijn niet alleen technologiebedrijven die profiteren van datatools bij het innoveren en groeien,” aldus Victoria Espinel, president en CEO van BSA. “Het zijn organisaties van alle soorten en omvang, in de hele maatschappij. Data-innovatie helpt bedrijven om te doen wat ze doen, maar dan op nieuwe en nog betere manieren.” De gegevens kunnen worden gebruikt om te komen tot innovaties, nieuwe inzichten en oplossingen voor grote en kleine problemen. Espinel: “De voordelen hiervan reiken tot ver in de organisatie.”