CFO’s verwachten meer omzet in 2015

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een meerderheid van CFO’s van grote bedrijven gaat uit van een omzetstijging in het nieuwe jaar. Dit meldt accountancy- en consultancyfirma Deloitte op basis van onderzoek onder Nederlandse financieel directeuren .

Hogere omzet, beter bedrijfsresultaat


In het onderzoek werden 29 CFO’s ondervraagd van bedrijven met een gemiddelde jaaromzet van 1,5 miljard euro. Ruim 85% van deze financieel directeuren verwacht in 2015 een hogere omzet. 40% voorziet bovendien een verbetering van de operationele marge (oftewel het bedrijfsresultaat als percentage van de omzet).

Eurokoers en olieprijs


Deloitte wijst erop dat de vooruitzichten voor Nederlandse bedrijven goed zijn, in het bijzonder voor ondernemingen die voor veel export zorgen naar landen buiten de eurozone. Als gevolg van de zwakke euro zijn hun producten relatief goedkoop voor de buitenlandse afnemers. Daarnaast dalen, als gevolg van de kelderende olieprijs, voor veel ondernemingen de kosten. Dit heeft weer een gunstig effect op de winstmarges. Volgens Deloitte kunnen ook consumenten op termijn van deze effecten profiteren.