Vacatures.nl

Webanalist

Plaats je cv en vergroot je baankansen

Word gevonden door werkgevers en laat ze jou direct benaderen voor een baan.

Cv plaatsen

Wat is een webanalist?

Een webanalist is iemand die onderzoek doet naar statistische gegevens omtrent websites, zoals bezoekersaantallen en bezoekersgedrag. Met deze informatie voedt hij vervolgens de technische experts, onder meer door het voeren van overleg en het opstellen van rapporten en analyses.

Wat doet een webanalist?

De werkzaamheden van webanalisten ziet er over het algemeen als volgt uit:

  • Verrichten van verschillende soorten tests (multi-variatietests, SQL-query’s, A/B-tests, funnel-analyses, dataoptimalisaties, etc.) en metingen met behulp van toepassingen als Google Analytics, Microsoft Dynamics, SharePoint, Drupal, Visual Website Optimizer, Adobe Test & Target, Sitespect, Omniture, Comscore, WebTrends en Speed-Trap
  • Het meten en definiëren van KPI’s (Key Performance Indicators of Kritieke Prestatie-Indicatoren)
  • Omzetten van data in rapportages en analyses
  • Voeren van overleg met onder anderen content managers, usability-experts en interactieontwerpers
  • Adviseren over de inzet van uiteenlopende marketinginstrumenten bij online- en multichannelcampagnes
  • Voorstellen en uitvoeren van verbeteringen op het gebied van conversie
  • Omzetten van feedback en andere inbreng van betrokkenen in test- en verbetervoorstellen
Belangrijke onderwerpen: functieomschrijving webanalist, functie-eisen webanalist, functieprofiel webanalist, taken van een webanalist, verantwoordelijkheden webanalist, wat doet een webanalist, wat is een webanalist, werken als webanalist, werkzaamheden webanalist.

Waar werken webanalisten?

Webanalisten werken voor de strategie- of marketingafdeling van uiteenlopende bedrijven. Dit kunnen bedrijven zijn in de e-commerce, maar ook daarbuiten. Collega’s met wie webanalisten veel te maken hebben, zijn bijvoorbeeld content managers, online marketeers, database marketeers, UX designers, software engineers en communicatiemedewerkers.

Belangrijke onderwerpen: webanalist collega's, waar werken webanalisten.

Hoe word je webanalist?

Er is geen gerichte studie tot webanalist, maar voor de functie wordt over het algemeen een hbo- of wo-opleiding gevraagd. Voorbeelden van relevante opleidingen zijn:

  • (Business) Marketing (hbo/wo)
  • Bedrijfskunde (hbo/wo)
  • Informatica (hbo/wo)

De nodige ervaring in de ICT en marketing is onmisbaar voor een webanalist. Verder is het belangrijk dat je als webanalist in staat bent het grotere geheel van het bedrijf in het oog te houden en je bevindingen duidelijk en gestructureerd te kunnen presenteren en toelichten. Het is namelijk niet te doen om de data op zichzelf, maar om wat ermee gedaan kan worden.

Belangrijke onderwerpen: bijscholing webanalist, carrière webanalist, webanalist worden, omscholing webanalist, opleiding webanalist, opleidingsniveau webanalist, studeren voor webanalist, studie voor webanalist.
Gratis vacature-alerts
Schrijf je in bij Vacatures.nl en ontvang persoonlijke vacature-alerts. Gratis.

Bij het inschrijven ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.