Vacatures.nl

Tandartsassistent

Plaats je cv en vergroot je baankansen

Word gevonden door werkgevers en laat ze jou direct benaderen voor een baan.

Cv plaatsen

Wat is een tandartsassistent?

Een tandartsassistent is iemand die de randvoorwaarden van een tandheelkundige behandeling verzorgt, zodat de tandarts in staat is de patiënt efficiënt en succesvol te behandelen.

Wat doet een tandartsassistent?

De werkzaamheden van tandartsassistenten staan in het teken van de voorbereiding, uitvoering en afronding van de tandartsbehandeling. Daarnaast hebben tandartsassistenten organiserende en administratieve taken. Hun hoofdtaken zijn in de meeste gevallen de volgende:

  • Ontvangen van patiënten
  • Vakkundig adviseren en voorlichten van patiënten
  • Aanreiken van instrumenten aan de tandarts
  • Bedienen van de speekselafzuiger
  • Zelfstandig uitvoeren van deeltaken van de behandeling, zoals het verrichten van fluoridebehandelingen en het maken van röntgenfoto’s
  • Voorbereiden van materialen als gebitsafdrukken en vullingen
  • Assisteren op administratief gebied (afspraken plannen, medische gegevens invoeren, de voorraad beheren)
  • Voorbereiden, op orde houden en schoonmaken van de behandelkamer
  • Verstrekken van advies over mondhygiëne
Belangrijke onderwerpen: functieomschrijving tandartsassistent, functie-eisen tandartsassistent, functieprofiel tandartsassistent, taken van een tandartsassistent, verantwoordelijkheden tandartsassistent, wat doet een tandartsassistent, wat is een tandartsassistent, werken als tandartsassistent, werkzaamheden tandartsassistent.

Waar werken tandartsassistenten?

Tandartsassistenten zijn werkzaam bij een tandartspraktijk of een tandheelkundig centrum, eventueel met andere mond- en tandspecialisten als mondhygiënisten, orthodontisten en kaakchirurgen. Behalve met tandartsen hebben ze als collega’s vaak te maken met de andere genoemde tandspecialisten en met receptionisten.

Belangrijke onderwerpen: tandartsassistent collega's, waar werken tandartsassistenten.

Hoe word je tandartsassistent?

De reguliere opleiding tot tandartsassistent is een mbo-opleiding op niveau 4, maar er zijn ook mogelijkheden om deze opleiding in deeltijd te volgen, bijvoorbeeld op een ROC. Via het Kwaliteitsregister voor tandartsassisterenden (KRT) kunnen beginnende en gevorderde tandartsassistenten hun deskundigheid en kennis op peil houden middels bij- en nascholing.

Belangrijke onderwerpen: bijscholing tandartsassistent, carrière tandartsassistent, tandartsassistent worden, omscholing tandartsassistent, opleiding tandartsassistent, opleidingsniveau tandartsassistent, studeren voor tandartsassistent, studie voor tandartsassistent.
Gratis vacature-alerts
Schrijf je in bij Vacatures.nl en ontvang persoonlijke vacature-alerts. Gratis.

Bij het inschrijven ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.