Vacatures.nl

Supply chain manager

Plaats je cv en vergroot je baankansen

Word gevonden door werkgevers en laat ze jou direct benaderen voor een baan.

Cv plaatsen

Wat is een supply chain manager?

Een supply chain manager is een specialist die binnen een organisatie verantwoordelijk is voor het creëren van een zo effectief en efficiënt mogelijke keten van goederen en diensten van de leverancier tot aan de klant of eindconsument. Deze keten (ook wel ‘supply chain’ genoemd) bestaat onder andere uit alle inkomende en uitgaande transportstromen, opslag en voorraadbeheer, inkoop, toevoer- en verwachtingsmanagement, productie, planning, orderverwerking, klantenservice, kwaliteitsbeheer, productontwikkeling, marketing en informatiesystemen.

Wat doet een supply chain manager?

Supply chain managers plannen, coördineren en monitoren binnen een bedrijf of instelling de stroom van goederen en diensten van de leverancier tot aan de uiteindelijke consument. Daarbij is een supply chain manager continu bezig met het analyseren en verbeteren van hieraan verwante processen. Er wordt onder meer een zo (kosten)efficiënt mogelijke productieplanning opgesteld, waarbij de voorraad binnen het bedrijf zo laag mogelijk dient te worden gehouden. Dit alles onder de voorwaarde dat er te allen tijde aan de vraag van de afnemers van het bedrijf kan worden voldaan.

Typische taken van een supply chain manager zijn bijvoorbeeld:

 • Zo accuraat mogelijk voorspellen van de toekomstige vraag
 • Opstellen en controleren van korte- en middellange termijn productie- en inkoopplanningen
 • Optimaliseren van de samenwerking tussen inkoop, operations, planning en logistiek
 • Analyseren en optimaliseren van processen en inrichting van systemen
 • Opstellen van rapportages met betrekking tot de performance (al dan niet met aanbevelingen)
 • Onderhouden van relaties met externe dienstverleners op het gebied van transport en opslag
 • Ondersteunen van de customer service afdeling
Belangrijke onderwerpen: functieomschrijving supply chain manager, functie-eisen supply chain manager, functieprofiel supply chain manager, taken van een supply chain manager, verantwoordelijkheden supply chain manager, wat doet een supply chain manager, wat is een supply chain manager, werken als supply chain manager, werkzaamheden supply chain manager.

Waar werken supply chain managers?

Supply chain managers kunnen werkzaam zijn bij bedrijven in bijvoorbeeld de voedings- en levensmiddelenbranche, kleding- en modebranche, horeca, elektronicabranche, automobielindustrie en FMCG (Fast Moving Consumer Goods). In feite kunnen ze terecht bij alle bedrijven waar sprake is van een goederen- en of dienstenstroom van leverancier tot aan eindgebruiker.

Doordat de werkzaamheden van een supply chain manager betrekking hebben op de gehele keten van een product of dienst, hebben ze veelal contact met diverse mensen binnen en waar nodig buiten de eigen organisatie: dit kan variëren van supply chain analisten, business controllers, operations managers, plant managers, planners en procurement managers tot customer service managers en logistiek medewerkers.

Belangrijke onderwerpen: supply chain manager collega's, waar werken supply chain managers.

Hoe word je supply chain manager?

Om supply chain manager te worden dien je veelal een aantal jaren relevante werkervaring te hebben met logistieke, operationele en/of andere voor supply chain management relevante processen, aangevuld met een logistieke, economische of bedrijfskundige opleiding. Geschikte opleidingen zijn onder andere:

 • Technische bedrijfskunde (hbo, wo)
 • Bedrijfskunde (hbo, wo)
 • Supply Chain Management (hbo, wo)
 • Operations Management (hbo,wo)
Belangrijke onderwerpen: bijscholing supply chain manager, carrière supply chain manager, supply chain manager worden, omscholing supply chain manager, opleiding supply chain manager, opleidingsniveau supply chain manager, studeren voor supply chain manager, studie voor supply chain manager.
Gratis vacature-alerts
Schrijf je in bij Vacatures.nl en ontvang persoonlijke vacature-alerts. Gratis.

Bij het inschrijven ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.