Vacatures.nl

Nagelstylist

Plaats je cv en vergroot je baankansen

Word gevonden door werkgevers en laat ze jou direct benaderen voor een baan.

Cv plaatsen

Wat is een nagelstylist?

Een nagelstylist is iemand die de nagels van cliënten verzorgt, stylet en mooi(er) maakt. Dit gebeurt bijvoorbeeld met behulp van acrylnagels, gelnagels of via een french manicure. Als nagelstylist heb je je eigen salon of werk je in dienst van een nagelstudio of een beauty- of kapsalon die meerdere diensten aanbiedt.

Wat doet een nagelstylist?

Een nagelstylist richt zich op het verzorgen en stylen van nagels. Ze zorgt ervoor dat klanten met mooi gestylde nagels weer de deur uitgaan. Meestal gebruikt de nagelstylist hiervoor een of andere vorm van kunstnagels. Daarmee worden de natuurlijke nagels verlengd en verstevigd. Wie een bezoek brengt aan de nagelstylistelaat meestal zowel de kleur als vorm van haar nagels onder handen nemen.

Technieken van de nagelstylist

Een nagelstyliste kan verschillende technieken gebruiken om de nagels van cliënten mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Acrylnagels: dit zijn ‘kunstnagels’ die gemaakt worden door poeder en vloeistof. Dit mengsel wordt over de eigen nagel uitgesmeerd.
 • Gelnagels: dit is een zachtere substantie die de nagelstyliste aanbrengt op de nagels en vervolgens laat uitharden onder een UV-lamp.
 • Nailart: hierbij versiert de nagelstyliste de nagels met bijvoorbeeld glitters, steentjes, lijntjes, printjes of patronen.
 • French manicure: hierbij bootst de nagelstyliste de natuurlijke uitstraling van de nagel na met witte nagelrandjes en een doorzichtige nagellak. Hierbij kunnen ook gel- of acrylnagels als basis worden gebruikt.

Werkzaamheden van de nagelstylist

Wat doet een nagelstylist allemaal om te zorgen dat klanten tevreden zijn over hun (nieuwe) nagels?

 • Voorbereiden van de natuurlijke nagels
 • Terugduwen van nagelriemen
 • Maken en aanbrengen van acrylnagels
 • Aanbrengen van gelnagels
 • Bijwerken en opvullen van acrylnagels
 • Verwijderen van gel- en acrylnagels
 • Vijlen en lakken van nagels
 • Herstellen van afgekloven of beschadigde nagels
 • Zorgen voor een hygiënische werkplek
 • Contact onderhouden met en adviseren van klanten
 • Registratie van type behandelingen en bijzonderheden bij klanten
 • Inboeken van afspraken
 • Kassawerkzaamheden
Belangrijke onderwerpen: functieomschrijving nagelstylist, functie-eisen nagelstylist, functieprofiel nagelstylist, taken van een nagelstylist, verantwoordelijkheden nagelstylist, wat doet een nagelstylist, wat is een nagelstylist, werken als nagelstylist, werkzaamheden nagelstylist.

Waar werken nagelstylisten?

Er zijn nagelstylistes die voor zichzelf werken als zzp’er en hun eigen salon openen. Ook kun je in dienst gaan van een nagelstudio of een beautysalon waar nagelstyling een van de disciplines is. Ook sommige hotels of (wellness)resorts hebben soms een eigen nagelstudio in huis.

Als je in een beautysalon of kapsalon werkt, kan het zijn dat je naast je werk als nagelstylist nog andere werkzaamheden doet, zoals gezichtsbehandelingen, epileren, waxen of wimperverlenging. Soms combineer je je werk als nagelstylist met dat van een manicure; je richt je dan niet alleen op nagels maar ook op de verzorging van handen.

Voor je werk kom je dan ook in aanraking met bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten, kappers en visagisten.

Belangrijke onderwerpen: nagelstylist collega's, waar werken nagelstylisten.

Hoe word je nagelstylist?

Nagelstylist is een vrij beroep; dat betekent dat iedereen het werk in principe mag uitoefenen. Wel kun je diverse certificaten behalen om aan te tonen dat je bekwaam bent in je vak.

Er zijn dan ook diverse cursussen en opleidingen die je kunt volgen om je te specialiseren in het vak van nagelstylist. Deze zijn er van beginner tot gevorderde en worden gegeven door opleidingsinstituten en door nagelstudio’s zelf. Je leert het vak grotendeels in de praktijk. Tijdens de cursussen is er onder andere aandacht voor verschillende typen en merken kunstnagels en diverse vijltechnieken.

Belangrijke onderwerpen: bijscholing nagelstylist, carrière nagelstylist, nagelstylist worden, omscholing nagelstylist, opleiding nagelstylist, opleidingsniveau nagelstylist, studeren voor nagelstylist, studie voor nagelstylist.
Gratis vacature-alerts
Schrijf je in bij Vacatures.nl en ontvang persoonlijke vacature-alerts. Gratis.

Bij het inschrijven ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.