Vacatures.nl

Docent Engels

Plaats je cv en vergroot je baankansen

Word gevonden door werkgevers en laat ze jou direct benaderen voor een baan.

Cv plaatsen

Wat is een docent Engels?

Een docent Engels is iemand die verantwoordelijk is voor het onderwijzen van leerlingen op het gebied van de Engelse taal, de Engels sprekende landen en hun cultuur.

Wat doet een docent Engels?

Voor de algemene taken van docenten: zie de functieomschrijving van leraar. Voor docenten geldt specifiek dat ze lesgeven in de vaardigheden luisteren, lezen, spreken en schrijven in de Engelse taal. Behalve reguliere toetsen horen daar ook mondelinge overhoringen bij. Daarnaast brengen ze hun leerlingen of studenten kennis over de cultuur van Engels sprekende landen bij (met name Groot-Brittannië en de Verenigde Staten).

Belangrijke onderwerpen: functieomschrijving docent Engels, functie-eisen docent Engels, functieprofiel docent Engels, taken van een docent Engels, verantwoordelijkheden docent Engels, wat doet een docent Engels, wat is een docent Engels, werken als docent Engels, werkzaamheden docent Engels.

Lesmethodes

In veel gevallen kiest de sectie in overleg voor het gebruik van een bepaalde lesmethode. De meest bekende methoden worden aangeboden door de uitgeverijen Malmberg (onder andere ‘All Right!’ en ‘Real Time’), Thieme Meulenhoff (Go For It!) en Noordhoff (Stepping Stones).

Vaardigheden van een leraar

Bij het vak van docent Engels komt meer kijken dan een feilloze beheersing van de taal. Je dient je kennis op een efficiënte manier over te kunnen brengen, de klas te kunnen boeien en de orde te kunnen handhaven. Je dient bovendien goed ontwikkelde mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden te hebben. Daarnaast dien je goed om te kunnen gaan met verschillen tussen leerlingen, om zowel de zwakkere als de sterkere leerlingen op een positieve manier bij de les te kunnen betrekken.

Waar werken docenten Engels?

In de meeste gevallen werken leraren Engels op de middelbare school, maar ook hogerescholen, mbo’s en sommige basisscholen hebben docenten Engels. Op school hebben ze bijvoorbeeld te maken met collega-docenten, conciërges, directeuren, (con)rectors, decanen en medewerkers administratie.

Belangrijke onderwerpen: docent Engels collega's, waar werken docenten Engels.

Hoe word je docent Engels?

Om als docent aan de slag te kunnen, dien je ofwel een eerstegraads ofwel een tweedegraads lesbevoegdheid te hebben. De eerstegraads lesbevoegdheid behaal je door het afronden van de universitaire opleiding Engels, plus een eenjarige master didactiek (de ‘lerarenmaster’). Voor een tweedegraagds bevoegdheid volg je een lerarenopleiding Engels op een hbo-instelling. Voor zowel de eerse- als tweedegraads lerarenopleiding geldt dat een groot deel van de studie bestaat uit stages.

Belangrijke onderwerpen: bijscholing docent Engels, carrière docent Engels, docent Engels worden, omscholing docent Engels, opleiding docent Engels, opleidingsniveau docent Engels, studeren voor docent Engels, studie voor docent Engels.
Gratis vacature-alerts
Schrijf je in bij Vacatures.nl en ontvang persoonlijke vacature-alerts. Gratis.

Bij het inschrijven ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.