Vacatures.nl

Chief happiness officer (CHO)

Plaats je cv en vergroot je baankansen

Word gevonden door werkgevers en laat ze jou direct benaderen voor een baan.

Cv plaatsen

Wat is een chief happiness officer?

Een chief happiness officer (CHO) is iemand die zich bezighoudt met het stimuleren van het werkgeluk van personeel binnen een bedrijf of organisatie. Vaak heeft een chief happiness officer een achtergrond in de hr en houdt hij of zij zich ook bezig met andere personeelszaken.

Wat doet een chief happiness officer?

Een Chief happiness officer (CHO) heeft als belangrijkste taak ervoor te zorgen dat werknemers zich prettig voelen op de werkvloer. Het beroep van CHO is ontstaan uit het toenemende besef dat werkgeluk een belangrijke voorwaarde is voor het leveren van prestaties op het werk.

Hiermee is het accent binnen hr in sommige organisaties verschoven van meer praktische zaken naar (meer) menselijke aspecten. Omdat iedereen werkgeluk anders ervaart, is het belangrijk dat de Chief happiness officer een individuele benadering kiest. Een CHO zal dus veel met mensen binnen de organisatie praten om te kijken wat hun wensen en behoeften zijn. Hij of zij is verantwoordelijk voor het creëren van een prettige werkomgeving en bedrijfscultuur.

Verder kunnen de volgende taken tot de verantwoordelijkheid van de chief happiness officer horen:

 • Bedenken en ontplooien van initiatieven die bijdragen aan geluk op de werkvloer. Dat kunnen bedrijfsuitjes zijn, maar ook een-op-eengesprekken.
 • Betrokkenheid vergroten van medewerkers door met ze in gesprek te gaan en gehoor te geven aan hun wensen en behoeften
 • Creëren van een prettige werkomgeving. Het gaat daarbij niet alleen om fysieke zaken, zoals een goede werkplek, maar ook over werkvoorwaarden, zoals flexibel werken.
 • Fungeren als aanspreekpunt voor medewerkers bij werkgerelateerde problemen.
 • Formuleren, uitdragen, bewaken en bevorderen van bedrijfswaarden.
 • Inventariseren en onderzoek doen naar middelen en tools die bijdragen aan het geluk op de werkvloer.
Belangrijke onderwerpen: functieomschrijving chief happiness officer (CHO), functie-eisen chief happiness officer (CHO), functieprofiel chief happiness officer (CHO), taken van een chief happiness officer (CHO), verantwoordelijkheden chief happiness officer (CHO), wat doet een chief happiness officer (CHO), wat is een chief happiness officer (CHO), werken als chief happiness officer (CHO), werkzaamheden chief happiness officer (CHO).

Waar werken chief happiness officers?

Omdat chief happiness officer een relatief nieuw beroep is, zijn er in Nederland nog maar een handjevol organisaties die een CHO in dienst hebben. De functie is wel meer en meer gebruikelijk. Je kunt als chief happiness officer in principe aan de slag bij elk type bedrijf of organisatie; variërend van multinationals, ziekenhuizen en universiteiten tot het mkb. Soms krijgen reguliere hr managers de taken die horen bij deze functie toebedeeld.

Als chief happiness officer werk je veel samen met collega’s van de hr-afdeling, zoals hr-adviseurs en hr-assistenten. Omdat je er voor alle medewerkers in het bedrijf bent, krijg je te maken met mensen uit verschillende lagen binnen een organisatie. Ook zul je veel schakelen met de algemeen directeur (ceo).

Belangrijke onderwerpen: chief happiness officer (CHO) collega's, waar werken chief happiness officers.

Hoe word je chief happiness officer?

Om chief happiness officer te worden, heb je doorgaans een achtergrond en/of opleiding op hr-gebied. Het is een functie waar je meestal vanuit een aantal jaren werkervaring in rolt. Vaak wordt hbo- of wo-niveau verwacht.

Sinds februari 2018 is er ook een officiële opleiding tot werkgeluksdeskundige. Dit is een opleiding op hbo-niveau die je kunt volgen in Eindhoven.

Belangrijke onderwerpen: bijscholing chief happiness officer (CHO), carrière chief happiness officer (CHO), chief happiness officer (CHO) worden, omscholing chief happiness officer (CHO), opleiding chief happiness officer (CHO), opleidingsniveau chief happiness officer (CHO), studeren voor chief happiness officer (CHO), studie voor chief happiness officer (CHO).

Welke competenties heb je nodig als chief happiness officer?

Als goede chief happiness officer heb je de volgende eigenschappen in je:

 • Je kunt andere mensen inspireren en het beste in hen naar boven halen.
 • Je bent van nature positief ingesteld.
 • Je kunt je goed inleven in verschillende typen mensen en bent open(minded).
 • Je praat en communiceert gemakkelijk.
 • Je houdt goed overzicht en kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden.
Gratis vacature-alerts
Schrijf je in bij Vacatures.nl en ontvang persoonlijke vacature-alerts. Gratis.

Bij het inschrijven ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.