GROWx

Over GROWx
GROWx heeft een innovatieve en disruptieve vertical farming technologie ontwikkeld die haar in staat moet gaan stellen overal ter wereld groenten te telen tegen een concurrerende prijs-kwaliteit combinatie. Met de ontwikkeling van een geheel geautomatiseerde vertical farm, is GROWx klaar voor de nieuwe toekomstige manier van voedselvoorziening. 

GROWx is opgestart in 2016 en overgenomen in 2019. GROWx is een industriële voedselproducent die continue kennis en technologie ontwikkelt om de schoonste en gezondste groenten te telen met de hoogste opbrengst per m2 op een minimale grondoppervlakte. De productie-plants blijven eigendom van GROWx en de technologie wordt ‘as a service’ ter beschikking gesteld aan de afnemer. Desgewenst kan per land of regio een distributiepartner in een lokale plant deelnemen. 

Een vertical farm kan gezien worden als verticaal gestapelde cellen met een binnen teeltsysteem, dat volledig geklimatiseerd is en voorzien van LED-lampen. Door het volledig robotiseren van de farm en met behulp van Artificial Intelligence worden de voeding- en lichtrecepten voor de gewassen continu geoptimaliseerd en doorontwikkeld. Zo kan een gewas ‘geprogrammeerd’ worden voor een maximale vitamine productie of een (specifieke) sterke smaak. Op een duurzame wijze produceren wij dagelijks nutriëntrijke, betaalbare en smaakvolle bladgewassen, kruiden en microgreens. 
Bedrijfsinformatie
Bedrijfsgrootte
11 t/m 50 werknemers
Adres
Keienbergweg 26, 1101 GB, Amsterdam
Website
www.growx.co
Oprichtingsjaar
2016
Vacatures bij GROWx
Anderen bekeken ook