Montessori Kinderopvang Mickey

Over Montessori Kinderopvang Mickey
Montessori Kinderopvang Mickey biedt opvang aan kinderen van 0-11 jaar. We hebben 7 groepen: een babygroep, een baby/dreumesgroep, een dreumesgroep, 3 peutergroepen en een BSO-groep.
Ons pedagogisch handelen is gebaseerd op de pedagogiek van Maria Montessori (voor peuters en deels voor de BS) en Emmi Pikler (voor de baby's en de dreumesen). Ook gebruiken we diverse elementen uit andere stromingen waaronder die van Reggio Emilia.


De belangrijkste aspecten waaruit onze montessorivisie bestaat, zijn:
- Een natuurlijke (bewegings)ontwikkeling
- Een rijke, uitdagende speel/leeromgeving (voorbereide omgeving)
- Respect voor de autonomie van een kind waaronder de zelfredzaamheid/zelfstandigheid
- Vrijheid om te kiezen: met wat, waar, met wie, hoe lang, wanneer. Uitaard gaat het hier niet om ongelimiteerde vrijheid, maar om vrijheid binnen heldere kaders en momenten.
- Een zeer respectvolle benadering van de kinderen. Dit betekent niet alleen maar lief en aardig zijn, maar vooral verdiepend, observerend, vanuit een werkelijke interesse in elk kind en in de daadwerkelijke behoeften van het kind. Deze benadering zit 'm in details.
De leidsters (op dit moment hebben we helaas geen mannen) creëren een harmonieuze sfeer in hun groep. Ze begeleiden kinderen in hun ontwikkeling waarbij het kindbelang telkens voorop staat en niet het belang van de leidster. Leidsters straffen en belonen kinderen niet. Wel corrigeren ze kinderen op opbouwende wijze en bekrachtigen ze kinderen op een positieve manier opdat hun zelfvertrouwen groeit.

We hebben vertrouwen in de competenties van kinderen die ze van nature hebben meegekregen. Kinderen hebben een intrinsieke drang om te ontdekken, te experimenteren en zich te ontwikkelen. Door het samenspel van deze innerlijke kracht met een rijke omgeving, andere kinderen en begeleiding van de volwassene/leidster op het juiste moment, op het juiste niveau, op de juiste wijze kunnen kinderen opgroeien tot prachtige individuen.
Bedrijfsinformatie
Specialismen
Babyspecialisten en montessori-opgeleide peuterleidsters,Natuur: kippen en konijnen, groen buitenterrein,Hoog pedagogisch klimaat,Creatieve, culturele BSO
Vacatures bij Montessori Kinderopvang Mickey
Anderen bekeken ook