Youth for Christ Utrecht

Over Youth for Christ Utrecht


Youth for Christ Nederland is een stichting die jongeren opzoekt, hen helpt groeien en hen hoop wilt bieden voor de toekomst. Door heel Nederland neemt het Youth for Christ jongerenwerk verschillende vormen aan. In Utrecht ligt onze expertise vooral op het gebied van meidenwerk.

Binnen onze afdeling Utrecht werken wij al zo’n tien jaar met jongeren in diverse wijken van Utrecht. Dit doen wij onder andere door middel van wekelijkse huiswerkklassen en meidenclubs te organiseren. Bij de meidenclubs gebruiken wij de methode SuperWoman waarin wij met de meiden werken aan een positief zelfbeeld, dromen voor de toekomst en het ontdekken van talenten.

In ons werk onder tienermeiden komen wij veel meiden tegen die behoefte hebben aan één op één contact. Daarnaast merken we dat veel Utrechtse vrouwen, werkend of student, zich erg graag vrijwillig willen inzetten voor een ander. Hierin is wel belangrijk dat dat op een flexibele manier kan. Op een tijd en moment dat voor hen haalbaar is en op een manier die bij hen past. Zo is het idee ontstaan om ‘Zoals JIJ’ te starten, zodat we de vraag en het aanbod wat we opmerken met elkaar kunnen koppelen en als vrouwen naast elkaar kunnen gaan staan.

Ons kantoor en jongerenpand staat in Zuilen. Vanuit deze locatie organiseren we ook buurtwerk. Hierin proberen wij zoveel mogelijk samen te werken of te ondersteunen aan bestaande initiatieven. Een aantal projecten waaraan wij mee werken zijn het Vakantie Bijbel Feeest, de Vakantie Bijbel Club, Prayer Nights voor jongeren, Buurtfeesten en Meidenfeesten.

Om al dit jongerenwerk mogelijk te maken werken wij met een team van enthousiaste betaalde en vrijwillige medewerkers. Wilt u een van onze medewerkers persoonlijk contacten? Stuur dan een email naar info@yfcutrecht.nl en dan sturen wij uw email door naar de betreffende persoon.
Bedrijfsinformatie
Adres
De Lessepstraat 78
3553 RL Utrecht
Website
www.yfcutrecht.nl
Vacatures bij Youth for Christ Utrecht
Anderen bekeken ook