Technische Import en Export J.L. Bienfait B.V.

Over Technische Import en Export J.L. Bienfait B.V.
**Bienfait sinds 1931**

De grootvader (de heer JL Bienfait ) van de huidige directeur Buddy Bienfait had de opleiding werktuigbouwkunde afgerond aan de universiteit in Delft. Zijn grootvader besloot geen ingenieur te worden bij Stork of andere groot bedrijf (wat heel gebruikelijk was in die tijd). Hij ging verpakkingsmachines van André de la Porte verkopen. Tijdens zijn werk is hij in contact gekomen met een Zwitsers en Duits bedrijf.

In **1931** is Bienfait opgericht in Aerdenhout. Hij runt Bienfait vanuit zijn eigen woning. Op dit moment was de vader van de huidige directeur 4 jaar. In de wederopbouw tijd (na de tweede wereldoorlog) levert Bienfait enorm grote machines aan bedrijven zoals Figee Conrad, Stork en Verlome van soms wel 8 meter hoog bij 15 tot 20 meter breed.

In de **50/60 jaren** is de grootvader in contact gekomen met de Cincinnati machines. Dit waren voor die tijd de wereld leider op het gebied van machines voor metaalbewerking (frezen, draaien en slijpen). Hij begon met het importeren van de Cincinati freesmachines uit Amerika. Cincinati beschikte over een eigen technische opleiding voor medewerkers. Zijn drie zonen gingen naar Amerika om deze opleiding te volgen. Tijdens de bezoeken aan Cincinnati In de Cincinnati heeft de grootvader zijn vrouw leren kennen.

In **1959** overlijdt de oprichter en neemt Buddy’s vader, als oudste zoon, het bedrijf over samen met zijn broer Hans. Helaas overlijdt hans op 33-jarige leeftijd. Later wordt dienst plaats ingenomen door de jongste broer Daan. In **1961** verhuist het bedrijf naar de zandvoorterweg in Aerdenhout.

In de **70/80** jaren vindt er een massale uittocht plaats van grootschalige arbeidsintensieve zware metaalindustrie richting de lage lonenlanden. Bienfait verschuift haar markt richting kleinere bewerkingsbedrijven die onderaannemer zijn voor meerdere grote bedrijven.

Bienfait heeft de laag conjectuur doorstaan. Door de jaren heen werd het programma uitgebreid met meetapparatuur en filterinstallaties. Dit groeide uit tot drie aparte bedrijven in de holding. Dit waren machine & gereedschap (Daan Bienfait), weeg- en testtechniek (Jan Meijerink) en filter & procestechniek (Buddy Bienfait). In **1998** verhuisde Bienfait naar een nieuw kantoor in Haarlem.

In **2006** herstructureerd Bienfait het bedrijf en combineerde de drie afzonderlijke ondernemingen Filter- & Process Techniek, precisie- & meettechniek en een weeg en testapparatuur in een organisatie.

Sinds jaar en dag staan bij Bienfait de volgende kernwaarden centraal: betrokkenheid, open communicatie, partnership, succes en teamwork. Wij stellen ons tot doel producten en services van de beste kwaliteit te leveren.  Dit mede door onze ervaringen sinds 1931. Elk van onze medewerkers identificeren zich volledig met ons product en bedrijf, en draagt ​​zo bij tot het bereiken van de kwaliteitsdoelstellingen.
Bedrijfsinformatie
Specialismen
PRECISIE- & MEETTECHNIEK,PROCES- & FILTERTECHNIEK,WEEG- & TESTTECHNIEK
Bedrijfsgrootte
2 t/m 10 werknemers
Adres
Waarderweg 54
2031 BP Haarlem

Postbus 6243
2001 HE Haarlem
Website
www.bienfait.nl
Oprichtingsjaar
1931
Vacatures bij Technische Import en Export J.L. Bienfait B.V.
Anderen bekeken ook