- Vacatures zoeken Vacatures zoeken
- Gratis vacatures plaatsen
- Inschrijven
- Inloggen
Bij het inschrijven ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.
Apeldoorn, gelegen op de Veluwe, is met een kleine 140.000 inwoners de twaalfde stad van Nederland. De werkgelegenheid ligt er net onder de 100.000 arbeidsplaatsen en er zijn zo’n 11.000 bedrijven geregistreerd. Er is een breed aanbod aan vacatures in Apeldoorn, dat in Midden- en Oost-Nederland een belangrijke rol speelt op het gebied van werkgelegenheid. Net als onder andere Deventer, Zutphen, Epe en Lochem maakt het deel uit van het regionaal samenwerkingsverband de Stedendriehoek. In totaal biedt deze driehoek werk aan meer dan 210.000 mensen en huisvest het een kleine 30.000 bedrijven.
De grootste sectoren in Apeldoorn zijn de gezondheids- en welzijnszorg, de groot- en detailhandel en de zakelijke en financiële dienstverlening. Binnen deze laatste sector heeft vooral Centraal Beheer (later Centraal Beheer Achmea) de stad veel publiciteit bezorgd met de uitdrukking ‘Even Apeldoorn Bellen’. Ook in de sector nationaal bestuur en overheid zijn er veel vacatures in Apeldoorn: vooral vanaf de jaren zestig hebben zich verschillende overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst en het Kadaster, zich in Apeldoorn gevestigd.
De belangrijkste concentraties van werkgevers in Apeldoorn zijn te vinden in het stadscentrum, de eveneens centraal gelegen buurt Kanaalzone en de verschillende bedrijventerreinen die de stad rijk is. Voorbeelden hiervan zijn Apeldoorn-Noord, Kayersmolen, Kuipersveld, Stadhoudersmolen en de Ecofactorij, dat deel uitmaakt van het Regionaal Bedrijventerrein Apeldoorn Zuid. Deze Ecofactorij werd ontwikkeld als duurzaam bedrijventerrein voor de grotere logistieke bedrijven in de sectoren productie en logistiek.
Vooral dankzij de papierindustrie neemt de groei van Apeldoorn vanaf de 16e eeuw een behoorlijke vlucht. Willem III van Oranje koopt in 1684 ‘Het Loo’ en laat hier een paleis bouwen. Verschillende leden van het koningshuis zullen hier wonen, wat bijdraagt aan de bekendheid van Apeldoorn. Een nieuwe impuls voor de werkgelegenheid van de stad is het aanleggen van het Apeldoorns Kanaal door Koning Willem I in 1829. Een kleine veertig jaar later laat de koning het kanaal doortrekken naar de IJssel, wat voor nog meer bedrijvigheid zorgt. De aansluiting op het landelijk spoorwegnet in 1876 betekent wederom een toename van het (economisch) belang van de stad.