Vacatures.nl
Vind vacatures in Amsterdam

Vacatures Amsterdam

Amsterdam is met zijn internationale allure, creatieve en ondernemende karakter en veelzijdige werkgelegenheid een aantrekkelijke stad om te werken. Alleen al het centrum van de hoofdstad biedt bijna 100.000 banen in verschillende sectoren. Het toerisme en de vele musea zorgen voor veel vacatures in de horeca en de culturele sector. De Zuidas is met ruim 700 werkgevers goed voor 30.000 arbeidsplaatsen, met name op het gebied van de financiële dienstverlening. En wat te denken van het immense vacatureaanbod op en rondom Schiphol?

Populaire vacatures in Amsterdam

Vacatures zakelijke dienstverlening  - Amsterdam

Zakelijke dienstverlening vacatures

Bedrijven die zich bezighouden met accountancy, juridische dienstverlening of organisatieadvies leveren een belangrijke bijdrage aan de Amsterdamse werkgelegenheid. Ben je consultant, zoek je een baan als accountant of wil je als jurist voor interessante bedrijven werken? Kijk dan hier naar interessante vacatures.

Consultancy vacatures in Amsterdam
Accountancy vacatures in Amsterdam

Vacatures horeca - Amsterdam

Horeca en toerisme vacatures

De hoofdstad trekt jaarlijks vele (internationale) toeristen. Maar ook de inwoners zelf genieten graag van horeca en cultuur in Amsterdam, waardoor er veel toerisme-, cultuur- en horeca-vacatures te vinden zijn. Of je nu aan de slag wilt in een museum, hotel, restaurant of lunchroom: er zit ongetwijfeld een geschikte baan voor jou bij.

Horeca vacatures in Amsterdam
Toerisme vacatures in Amsterdam

Vacatures management - Amsterdam

Management vacatures

Onder andere dankzij het bedrijvige karakter van de stad, de internationale bekendheid en de nabijheid van luchthaven Schiphol zijn de meeste Nederlandse hoofdkantoren gevestigd in Amsterdam. Met name op de Zuidas en in Amsterdam Zuidoost zorgen deze hoofdkantoren voor een groot aanbod van management vacatures in diverse specialismen zoals finance, marketing, HR of ICT.

Management vacatures in Amsterdam

Vacatures financiële dienstverlening - Amsterdam

Financiële vacatures

De aanwezigheid van vele financiële instellingen zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen en de Amsterdamse effectenbeurs maakt de stad interessant als je een carrière in de financiële dienstverlening nastreeft. Of je nu risicomanager, financieel analist, financieel administratief medewerker of baliemedewerker bij een financiële instelling wilt worden.

Financiële vacatures in Amsterdam

Werken in Amsterdam

Bedrijven in Amsterdam

De meeste werkgevers in Amsterdam bevinden zich in het centrum, op de Zuidas, in en rondom Schiphol en nabij de Amsterdam Arena, het Amstelstation en station Sloterdijk/Westpoort. Bijna een derde van deze bedrijven (29%) is volgens het CBS actief binnen de zakelijke dienstverlening (onder meer consultancy, accountancy, en juridische dienstverlening). In vergelijking met andere grote steden kent Amsterdam relatief veel bedrijven (15%) in de cultuur, sport en recreatie: niet verrassend, gezien het aantal musea en evenementen dat in de stad te vinden is.

Werkgelegenheid in Amsterdam

In Amsterdam werken ongeveer een half miljoen mensen. De meeste mensen zijn werkzaam in de zakelijke en financiële dienstverlening (totaal zo’n 35%). Andere sectoren waar relatief veel mensen werken zijn de groot- en detailhandel en de gezondheidszorg (respectievelijk 13% en 14%).

Ongeveer 60% van de werknemers in Amsterdam is woonachtig in de stad. De gemiddelde woon-werkafstand ligt op 16,7 kilometer, die hiermee net iets hoger ligt dan in Rotterdam (13,7 km), Den Haag (14,2 km) en ten opzichte van het Nederlandse gemiddelde van 14,6 km.

Feedback